Hjem

Solenergi på Sørlandet: Aktuelt om muligheter og jobbskaping

Solenergi er i vekst over hele verden og kan på sikt bli verdens største energikilde. Koronakrisen har imidlertid satt mange investeringer på vent, og solenergibransjen sliter. 


Vi kan bruke koronakrisen til å øke i solenergiinvesteringene og bygge opp under de allerede grønne jobbene, og gi oss fart i energiomstillingen som vi allikevel må gjennom for å nå våre klimamål.


Vi inviteter til webinar og fysisk seminar med bregrensede plasser på Grønt Senter Teateret, Kongens gate 2, Kristiansand


Les mer og  link til påmelding her


Teateret - vår nye arena

Etter sju gode år på Odderøya flytter vi nå noen hundre meter nærmere sentrum. 


Grønt Senter versjon 2.0 skal fortsatt inspirere til kloke klima- og miljøvalg. 


Ny adresse fra 19. oktober: Teateret – Kongens gate 2, Kristiansand. 


Her vil vi også - blant annet sammen med Naturvernforbundet, ha kontorer og møtelokaler i toppetasjen.


Les mer her


Beintøft 2020

6 klasse ved Rosseland skole i Kristiansand kommune er den nasjonale vinnerne av den store gå- og sykkelkonkurransen til Miljøagentene!

 

Mer enn 2000 klasser deltok i Beintøft 2020! I år ble det 6. klasse på Rosseland skole i Kristiansand kommune som stakk av med tittelen Årets Beintøft-klasse og sjekk på kr 30 000.- 

 

50 000 elever har gått over 1 million kilometer – og gjort en fantastisk innsats for miljøet og klimaet!

 

I Kristiansands-regionen er Klimaalliansen lokal koordinator for konkurransen og nå gjenstår premieutdeling til de beste i hver kommune og utdeling av fotball til 150 klasser som har deltatt.

Samling ved inngang
Statskanalen intervjuer
Lærer med kake

Plastkrigere hyllet med konsert

Cleansounds er musikernes egen bevegelse i kampen mot marin forsøpling.


Konseptet er enkelt: Deltaker i en strandryddeaksjon belønnes med hemmelige, autentiske, intime miniopptredener når aksjonen er over.


Under Klimaalliansens ryddeaksjon dukket Thom Hell opp med gitaren – til stor glede for de mange som hadde deltatt i ryddinga av Odderøya. 


Les mer her

Klimaalliansen blir partner i internasjonalt prosjekt

Global Action Plan (GAP) er et internasjonalt nettverk av miljøorganisasjoner som arbeider med handlingsrettet klimaarbeid. 


Nå blir Klimaalliansen i Kristiansand partner i et toårig prosjekt der vi skal bruke den såkalte Empowerment-metodikken. 


Prosjektet er finansiert av EEA-Grants og initiert av GAP Polska – en organisasjon som vi igjen gleder oss til å samarbeide med.


Les mer her

Ryddeaksjoner marin forsøpling – dette gjorde vi i 2019

Målsettingen vår er å involvere et stort antall mennesker i våre aksjoner – 2019 deltok 319 frivillige.  Klimaalliansens mantra er at handlingsendring fører i neste omgang til holdningsendring – og det skjer kun i den rekkefølgen. 


Vi tror at «plastkrigen» bare kan vinnes hvis mange mennesker involveres i arbeidet med å rydde plast – disse igjen vil utfordre andre, slik at vi endrer tyngdepunktet i befolkningen.  Søppelryddere kaster ikke plast på bakken. «Plastkrigerne» er heiagjengen for virksomheter og politikere som ønsker reelle samfunnsendringer.


Klimaalliansens ryddeaksjoner skjer i tett samarbeider med Integreringsmottaket i Kristiansand kommune.  Ca én gang i måneden har samlinger der nye landsmenn blir kjent med det norske samfunn.  Når asylsøkerne kommer til miljøsamling på Grønt Senter har de gjennomgått en grunnleggende språkopplæring.


Les mer her

Klimafestivalen – dette skjer i Kristiansand:


Vi må i årene som kommer gjennomføre store samfunns- og livsstilsendringer for å sikre et stabilt klima og et bærekraftig samfunn.


På Grønt Senter har vi valgt solenergi som en fellesnevner for arrangementene i januar. Her får du inspirasjon til å leve grønnere.


Les mer

Klimafestivalen 2020

Suksess for pop-up restaurant – ny runde over jula

Første helga i november var det et jevnt tilsig av spisegjester til Klimaalliansens arrangement på Grønt Senter. Råvarene på matvinn-buffet var plantebaserte og i kategorien "best før, men ikke dårlig etter" – altså mat som av ulike grunner ikke ble solgt.

 


Suksessen frister til gjentakelse. Følg med på våre sider eller meld deg på Grønt Senters nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.

 


Les mer

Tirsdag 29. oktober 2019 kl 19.30  


Point of no return forteller historien om verdens første helelektriske fly og den lange testturen – kun ladet med solenergi.


Filmkvelden innleder den store Way to og-konferansen som arrangeres i Teateret onsdag 30. oktober.

 

Gratis inngang. Åpent for alle. Les mer om filmen: www.pointofnoreturndoc.com

– Amazonas brenner og polene smelter

KRISTIAN­SAND BRØLTE FOR KLIMAET– Kloden har fått feber og det er lett å bli fortvilet og deprimert på grunn av klimaforandringene. Vi vet ikke hva som skjer dersom det forverres. Men vi har enda tid på oss på å gjøre en forandring. Derfor må vi ikke bli deprimert, men gjøre noe for en forandring, sier Iversen.


Les hele artikkelen der hundervis av engasjerte personer uttrykte store bekymringer for klimaet under markeringen Klimabrølet i Kristiansand her


Damene i «Fikselauget» på Grønt Senter gir gamle klær dobbel levetid

Inne i lokalet på Grønt Senterpå Odderøya høres en vag summende blanding av prat og symaskiner som går. På det store langbordet midt i rommet ligger tråd, garn, stoffbiter og syredskaper i alle farger og fasonger. Kathrine Gregersen, Ida-Maria Hellenes, Tove Krogh og Mette Skofteby er på «fikselaug».


– Grønt Senter er jo her for å inspirere til gode klimavalg i hverdagen.Og vi heier på alle som har gode ideer. «Fikselauget» er et godt eksempel på dette. De er frontkjempere for å gi klær en større verdi og et lengre liv, sier Arne Otto Iversen, daglig leder i Klimaalliansen på Grønt Senter Odderøya.


Les hele artikkelen for inspirasjon og smarte tips til klimavennlig "hverdagsaktivisme" her

Klimaalliansen forsetter arbeidet til miljøorganisasjon Grønn Hverdag.  Nå trenger vi medlemmer. 


 Les mer her....

KLIMAALLIANSEN


Besøksadresse:

Grønt senter, Odderøyveien 5, 4610 Kristiansand 


Mailadresse: arneotto@klimaalliansen.no

www.klimaalliansen.no


Postadresse:

Postboks 718

4666 Kristiansand

Copyright © All Rights Reserved. Background photo taken by Peter Prokosch - www.grida.no.Våre støttespillere:


Handelens Miljøfond
Miljødirektoratet
EEA-Grants