Majobo - Kurs i bydyrking

Nyhetsarkiv

Majobo - Kurs i bydyrking


Lyst til å lære mer om kortreist matglede?  Nina Berge fra MAJOBO holder kurs for såkalte bybønder.  I tillegg til grunnopplæring i såing og planting lærer du også noen triks om dyrking i pallekarmer.


MAJOBO – mat og jord der du bor – har stor suksess med tilsvarende kurs i Oslo.  Når Nina Berge tar turen til Sørlandet er det for å gi oss en praktisk instruksjon som egner seg både for den som vil prøve seg som balkongbonde for første gang – og for den mer viderekommende hobbygartner.   Innledningsvis får du grunnleggende kunnskap om hva som passer å dyrke på lite plass og hva slags vekster som er lett å få til.  Du lærer om frø, jord, vanning og pleie før vi går i gang med praktiske øvelser og sår våre første frø.  Organisasjonen MAJOBO legger stor vekt på økologisk dyrking.  Kursholder Nina Berge fra MAJOBO har lang erfaring med hagekurs.  Hver kursdeltaker får med seg hjem frø og et par potter jord der det ikke er benyttet kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler.  Ta med en tom isboks eller liknende til å frakte med deg potter hjem. Andre del av kurset handler om dyrking i pallekarmer – dette er de populære trekassene som stadig fler dyrker i.  Med litt planlegging er det her mulig å komme raskt komme i gang med en kjøkkenhage.  I denne del av kurset vil du lære om hva du bør tenke på når det gjelder plassering av pallekarmene, hvor mye – og hva slags – jord som trengs samt litt om gjødsling og jordforbedring gjennom sesongen pluss annen praktisk informasjon. Dessuten får du tips til hva som passer å dyrke sammen slik at du får best mulig resultater av din bydyrkning.


Kristiansand: Tirsdag 28. april kl 17.00 – ca kl 21.00.  Sted: Grønt senter, Sjølystveien 5. Adressen til arrangementet er https://www.deltager.no/bydyrking_kr_sand_28042015


Kurset i Kristiansand er fulltegnet. Men det er fortsatt ledige plasser i Grimstad.


Grimstad: Onsdag 29. april kl 17.00 – ca kl 21.00.  Sted: Hagebruksmuseets lokaler på Dømmesmoen. Adressen til arrangementet er https://www.deltager.no/bydyrking_grimstad_29042015 Begrenset antall plasser, kun 20 deltakere på hvert kurs! Kurset varer ca. fire timer. Pris pr deltaker kr 400,- inkluderer jord, frø og enkle potter til dine første balkonggrønnsaker. Påmeldingen er bindene, men ikke personlig.  Om du ikke kan komme kan du gi plassen din til noen andre.

KLIMAALLIANSEN


Besøksadresse:

Grønt senter

Odderøyaveien 5, 4610 Kristiansand 

www.klimaalliansen.no


Postadresse:

Postboks 718

4666 Kristiansand

Copyright © All Rights Reserved. Background photo taken by Peter Prokosch - www.grida.no.